Over ons & Beemsterlant's varken

Wij zijn Arie-jan, Yvonne en Tim van der Mark en wij hebben sinds 1982 een varkenshouderij in de Beemster. Wij zijn begonnen als reguliere varkenshouder, maar in 2004 kwam daar verandering in.
Wij zijn als een van de eerste varkensboeren in Nederland begonnen met ons streekproduct: Het Beemsterlant’s Varken. Wij vonden dat het anders moest en wilden ons onderscheiden.
In 2012 heeft de jongste zoon (Tim van der Mark) besloten dat hij het bedrijf wil overnemen en het Beemsterlant’s Varken voort wil zetten.

Van zaadje tot karbonaadje

Wij vinden dat we u als consument een eerlijk en vooral heerlijk stukje varkensvlees moeten kunnen leveren. 

Dit bereiken wij door onze dieren goed te behandelen met veel liefde, een ruime huisvesting en vooral goede voeding. Dit zorgt ervoor dat ons vlees een unieke smaak heeft en een culinaire beleving is. 

Ook kunt u bij ons op het bedrijf komen kijken hoe wij onze varkens verzorgen! U weet dan precies waar uw vlees vandaan komt. 

De unieke samenwerking
Het Beemsterlant’s Varken is een product met korte lijnen. Zo levert de akkerbouwer het graan dat in ons voer wordt verwerkt en het stro voor de huisvesting van de dieren. De mest van de varkens gaat weer terug naar de akkerbouwer. 

Onze varkens worden geslacht bij een slachthuis en het vlees wordt in samenwerking met Peter konijn geleveerd bij deelnemende slagers.