Bezoek onze boerderij


Kom je varkens kijken?? 

Op de boerderij kan je zeven dagen in de week op eigen gelegenheid varkens komen kijken. Zodra je je auto op het erf geparkeerd hebt kan je aan de rechterkant van het erf langs stal lopen. Hier vind je meerdere ramen waardoor je naar binnen kan kijken. Vergeet de trap helemaal achteraan niet, hier kan je uitkijken over de zeugen. 

Halverwege kan je de kraamstal in kijken, hier worden de biggetjes geboren. Met een beetje geluk kan je pasgeboren biggetjes zien. Ook hangen er bordjes met informatie en wist-je-datjes. Wist jij bijvoorbeeld dat een biggetje bij de geboorte maar 1 kilo weegt?

Bovenaan de trap kom je in de zichtruimte. Hier kan je veel informatie lezen over varkens en Het Beemsterlant's Varken. Er staat beschreven hoe het voer gemaakt wordt en in de bakken eronder kan je zelf het voer zien en voelen. Er is ook een hele historie hoek met vele krantenartikelen waar Het Beemsterlant’s Varken in voor komt. 
Ook kan je zien dat er veel techniek gebruikt wordt op de boerderij. Alle varkens hebben een tag in een oor, wil je weten wat daarop allemaal uit te lezen is? Breng dan een bezoekje aan de zichtstal.

Rondleidingen


Ben je benieuwd naar het verhaal achter Het Beemsterlant's Varken? Boek dan een rondleiding die gegeven wordt door de boer/boerin zelf. Wij vertellen je alles over de varkens, de varkenshouderij en Het Beemsterlant's Varken. Tijdens deze rondleiding kan je natuurlijk zoveel vragen stellen als je wilt. 

De rondleiding kunnen we invullen naar wens.

Ben je geïnteresseerd in een rondleiding of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via de email.